A lakók panaszaival kísérve kezdődött meg az 1-es villamos meghosszabbítása

A fák kivágása és a forgalom átszervezése miatt panaszkodnak a környékbeliek.

MN
2017. 11. 13. 7:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elkezdődött az 1-es villamos meghosszabbítása, a nyomvonalon fák százait vágják ki. A Budapesti Közlekedési Központ azt ígéri, hogy a megmenthető fákat elültetik Újbudán, és az építkezés során ötszáz új fát telepítenek, kétszer annyit, mint amennyit kivágnak. A környékbeliek viszont nemigen hiszik el, hogy a növényeket átültetik – derül ki a Hír TV tudósításából.

Az ATV eközben arról számolt be, hogy a lakók azért sem túl boldogok, mert előzetes értesítés nélkül kezdtek a forgalom átszervezésébe. Az építkezés útlezárással, egyirányúsítással indult, az út menti parkolókat pedig felszámolták. „Lakossági fórum nem volt, tehát hirtelen jött, onnan tudtuk meg, hogy a ház kapujára ki volt ragasztva egy semmitmondó cédula” – nyilatkozott egy érintett lakos.

Az egyik BKV-sofőröket tömörítő szakszervezetet pedig a dolgozók leterheltsége aggasztja.

A villamospályát az Etele út közepén vezetik végig. A megállók fedettek lesznek, a sínpárok közötti területet pedig beton helyett növényekkel borítják majd. Az építkezés idejére az Etele utat egyirányúsítják a Fehérvári út felé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.