A nagy hangzavarban szocialisták is megszavazták a Czeglédy Csabát elítélő javaslatot

„Hárman tévedésből nyomtunk gombot” – szögezte le közleményben az MSZP.

MN
2017. 11. 14. 12:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országgyűlés kedden határozatban kérte fel a kormányt, hogy gondoskodjon a Czeglédy-ügyben ki nem fizetett fiatalok és nyugdíjasok rendkívüli kárrendezéséről. A parlament 148 igen szavazattal, 3 nem ellenében fogadta el fideszes képviselők erről szóló indítványát.

A 168 Óra azt írja, hogy az indítványt – amely lényegében Czeglédy bűnösségét mondja ki – Molnár Zsolt, Tukacs István és Kiss László is megszavazta. Molnár Zsolt a lapnak elmondta: a nagy hangazavarban „félrenyomott” három szocialista képviselő.

„Az úgynevezett Czeglédy-ügyről ma kétszer szavazott az Országgyűlés, a szokásos eljárásnak megfelelően először az összegző módosítóról döntött a Ház, majd ezt követte a zárószavazás az egész határozatról” – írta később közleményben az MSZP.

Leszögezték: a szocialista frakció álláspontja az, hogy nem kíván bírói szerepben eljárni, ezért a szavazásokon egységesen nem vesz részt. A határozati javaslatról szóló zárószavazásnál a képviselőcsoport így is tett.

„Azonban az azt megelőző összegző módosító javaslat szavazásánál hárman tévedésből nyomtunk gombot. Az összegző módosító indítvány egyébként arról szól, hogy a kárrendezést a fiatalok mellett kiterjeszti a nyugdíjasokra is. A tévedésért elnézést kérünk” – fűzték hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.