A NAV beidézte Dobrev Klárát a Czeglédy Csaba cégének adott kölcsön miatt

Az Altus Portfólió Kft. tavaly összesen 170 millió forint kölcsönt adott a Human Operator Zrt.-nek.

MN
2017. 11. 18. 8:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Idők írta meg szombaton, hogy jövő péntekre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága beidézte Dobrev Klárát, az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Zrt.-t és az Altus Portfólió Kft. vezetőjét. Gyurcsány Ferenc feleségét tanúként akarják meghallgatni, mert az Altus többször is kölcsönt nyújtott a hárommilliárdos költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba érdekeltségébe tartozó Human Operator Zrt.-nek. Dobrev Klárának valószínűleg Szegeden kell választ adnia a hatóság munkatársainak kérdéseire.

Az Altus Portfólió Kft. tavaly februárban közel nyolcvanmillió forint rövid lejáratú kölcsönt adott Czeglédy Csaba cégének, augusztusban pedig további 90 millió forintot – írta a Magyar Idők. Megemlítik azt is, hogy Gyurcsány Ferenc facebookos bejegyzéséből ismert egy harmadik, idén tavasszal biztosított kölcsön is. Mindez az Altus részéről felveti a tiltott pénzügyi szolgáltatási tevékenység gyanúját.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.