A világ legjobb 400 egyeteme között a Semmelweis

Az orvos-egészségtudományi területen a Pécsi Tudományegyetem került még a 301–400. helyre a listán.

MTI
2017. 11. 09. 16:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Semmelweis Egyetem élettudományokban, valamint az orvos-egészségtudományi kategóriákban is a 301–400. hely között szerepel a londoni székhelyű Times Higher Education (THE) friss nemzetközi képzésterületi rangsorában – írja az MTI az oktatási intézmény honlapján csütörtökön megjelent közleményre hivatkozva.

A világrangsor készítői a képzésterületek vizsgálata során – az összegyetemi rangsorhoz hasonlóan – öt terület mutatói alapján mérik az intézményeket, ezek az oktatási környezet, kutatás, idézettség, ipari bevételek és nemzetközi orientáció. A THE idén összesen 11 képzésterületben rangsorolta a világ legjobb egyetemeit, a korábbi 100-as listák mellett ezúttal top 200-as, valamint top 500-as rangsorokat is készítettek.

A magyar egyetemek közül az élttudományok képzésterületi rangsorára a Semmelweis mellett szintén a 301–400. helyen végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a világrangsort az egyesült államokbeli Harvard University vezeti a kategóriában. Az orvos-egészségtudományi területen a magyar társegyetemek közül a Pécsi Tudományegyetem került a Semmelweis mellé a 301–400. helyre a listán, a Debreceni Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem pedig a 401–500. helyen végzett a rangsorban, amelynek élén a brit University of Oxford áll – olvasható a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.