Átadták a Haladás Sportkomplexumot

Hende Csaba szerint a szombathelyi klub legtöbb szakosztályának új otthont ad az építmény.

MN
2017. 11. 08. 12:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

15 milliárd forintos kormányzati támogatás kellett ahhoz, hogy fölépüljön a Swietelsky Haladás szerdán átadott sportkomplexuma Szombathelyen. Az első mérkőzésen, 19.19 órakor a horvát NK Osijek csapatát fogadja a házigazda.

Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely fideszes országgyűlési képviselője kiemelte: a sportlétesítmény megfelel a XXI. századi követelményeknek. A Haladás legtöbb szakosztályának új otthont ad, a szombathelyi fiataloknak pedig sportolási lehetőséget jelenthet. Elmondta azt is, hogy továbbra is vannak, akik megpróbálják szembeállítani a sportfejlesztéseket az egészségügy fejlesztésével, holott szerinte a prevencióra, megelőzésre, egészséges életmódra, ennek részeként a sportra fordított pénz a leghatékonyabb egészségügyi beruházás.

Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere felidézte, néhány évvel ezelőtt még csupán a tervek közé tartozott egy új stadion és az annak környezetét jelentő rekreációs övezet kiépítése, most pedig már mindkettő megvalósult. Homlok Zsolt, a Haladás SE elnöke szerint az egyesületüknek az elmúlt öt évben sikerült gazdaságilag megerősödnie, növelni a szakosztályok számát és a sportolók létszámát, kiemelkedő sporteredményeket értek el a legtöbb területen, és most megújult az az infrastruktúra is, amelyben működhetnek. Utalt arra, hogy 2018-ban lesz a Haladás SE százéves, új otthonukban pedig méltó módon ünnepelhetik majd meg az évfordulót – írja az MTI.

A szerdai ceremónián a szalagot Hende Csaba, Puskás Tivadar, Homlok Zsolt és Szondy Szilvia, a Haladás Sportkomplexum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója vágta át. A sportkomplexum részét képezi egy UEFA IV. besorolású, mintegy kilencezer fős, teljes egészében fedett lelátóval rendelkező futballpálya és egy multifunkcionális sportcsarnok. A sportcsarnok földszintjén a sakkozók, birkózók, ökölvívók, súlyemelők kaptak helyet, s ugyanott található egy konditerem és a bemelegítő folyosó. Az első emeletet a kézilabdázók, futsalosok, röplabdázók és az utánpótlás labdarúgók foglalhatják majd el. Itt található egy centerpálya is, ötszáz fős lelátóval.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.