Az LMP-hez sorolhat át az MSZP-ből kilépő Horváth Imre

Szerdán hagyta ott a szocialistákat az újpesti képviselő, de már kapott ajánlatot az LMP-től – állítja az Azonnali.hu.

MN
2017. 11. 22. 19:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az LMP fogadhatja be a  szocialista pártból szerdán kilépő Horváth Imrét, írja az Azonnali.

Elsőként az Atv.hu számolt be róla, hogy Horváth kilépett az MSZP-ből, és a párttagkönyvét is visszaadta. A kilépés  cikkük szerint az lehetett, hogy az MSZP nem indítja újra Újpesten, a körzetet valószínűleg átadják a DK-s Varju Lászlónak.

Kunhalmi Ágnes, a szocialisták budapesti elnöke az Azonnalinak azt mondta, váratlanul, egy tévészereplés előtt érte a hír. A politikus a kérdésére, miszerint valóban a DK-s Varju László újpesti indulása miatt húzta-e fel magát Horváth, Kunhalmi úgy fogalmazott:

 egy körzet sincs még véglegesen leosztva a Demokratikus Koalíció és az MSZP között.

Ezzel szerinte Horváth Imrének is tisztában kellett lennie, minden egyéni választókörzetben olyan jelöltet kell találnia a baloldalnak, aki azt meg tudja nyerni. A felvetésre, miszerint lehetséges-e, hogy Horváth inkább egy jól csengő LMP-s ajánlat miatt hagyta ott a pártot, azt mondta: ezt nem hiszi, Horváth Imre rendes szociáldemokrata ember.

Az Azonnali azonban úgy értesült: az LMP indítaná Horváthot a 2018-as országgyűlési választáson.

Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja a lap felvetésére válaszul egy közleményt küldött, ami a portál szerint tulajdonképpen semmit nem állít az ügyről, ám valamiért mégis reagál rá.

Eszerint „Horváth Imre kilépésével az MSZP azon kevés politikusának egyikét vesztette el, aki egyéniben is képes volt megverni a Fideszt. Az LMP felkészült arra, hogy akár Újpesten, akár az országban senki ne maradjon képviselet nélkül, akik hisznek a társadalmi igazságosságban, és elfogadhatatlannak tartják a Fidesz csak és kizárólag a gazdagokat támogató politikáját.

Az LMP ezért továbbra is mindent megtesz azért, hogy minden egyéni körzetben a legjobb jelöltet találjuk meg, és azt javasoljuk a többi ellenzéki pártnak, hogy ők is ezt tegyék.”

Mint ismert: Horváth Imre a Kiss Péter szocialista politikus halála miatt kiírt 2014-es időközi választáson nem várt fölénnyel, 50 százalékkal nyerte meg az újpesti-angyalföldi választókörzetet.

Az LMP szóvivője, Kanász-Nagy Máté nem kívánt semmit hozzátenni Ungár közleményéhez, mint mondta, az ott leírtakhoz tartják magukat. Kanász-Nagy a 2014-es, Horváth Imre győzelmével végződött újpesti időközin egyébként szintén indult, akkor 5 százalékot hozott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.