Az MTVA pofátlan választ adott Ungár Péter Putyin-tévét firtató kérdésére

Az LMP-s politikus a Russia Today orosz állami propagandatelevízióra volt kíváncsi.

MN
2017. 11. 17. 14:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ungár Péter, az LMP politikusa és az MTVA kommunikációjában érdekes csata zajlott. Ungár kérdése a UPC-be újonnan bekerült orosz propagandatévé, az RT kapcsán fogalmazódott meg. Az MTVA azonban visszaküldte a kérdést a feladónak, mondván, nem értik azt, pontosítást kérnek, ami meg is történt, mire a tévé azt reagálta, hogy törvény szabályozza azt, hogy nem kötelesek ugyanazon kérdésre választ adni.

A visszadobó válasz így hangzott: „az Ön által feltett kérdések pontos tartalmát tekintve olyan értelmezési kérdések és nehézségek merültek fel, melyet pusztán az Ön által megfogalmazott kérdések nyelvtani értelmezésével, illetve a köznapi szóhasználatot alapul vevő egyszerű értelmezésével nem állt módunkban kétséget kizáróan eloszlatni”. A pontosított kérdésre pedig ezzel felelt a 80 milliárdos közpénzből fenntartott cég: „Az adatigénylésnek az adatot kezelő közfeladatot ellátó szerv nem köteles eleget tenni abban a részben, amelyben az azonos igénylő által egy éven belül benyújtott, azonos adatkörre irányuló adatigényléssel megegyezik, feltéve, hogy az azonos adatkörbe tartozó adatokban változás nem állt be”.

Ungár közérdekűadat-igénylésben kérte, adják ki neki az MTVA Kunigunda utcai épülete bérlőinek listáját 2012-től. A politikus kérése arra irányult, hogy az RT ellen az FBI éppen nyomozást folytat, azt szeretnék kideríteni, a köztévé Kunigunda utcai székházában bérelnek-e irodát – olvasható az Átlátszó.hu-n.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.