Deutsch Tamás: A zaklatásnak a politikában sincs helye

A képviselő szerint „politikai hisztivel” akarja az EU rávenni hazánkat, hogy változtasson menekültpolitikáján.

MN
2017. 11. 11. 12:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Elég volt az intézményessé vált politikai zaklatásból, amelyet az Európai Unió Magyarországgal szemben gyakorol” – mondta az MTI beszámolója szerint Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője szombati, budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus kifejtette: folyamatossá és gyakorlattá vált, hogy az uniós támogatási források megvonásában testet öltő fenyegetéssel, támadásokkal, „politikai hisztivel” akarják Magyarországot arra ösztönözni, hogy változtassa meg a bevándorlással kapcsolatos elutasító álláspontját. A zaklatásnak az élet egyetlen területén, így a politikában sincs helye – hangsúlyozta.

Deutsch Tamás azt mondta, hogy az Európai Unió szabad és szuverén országok együttműködése, nem egy részvénytársaság, amelyben főrészvényesek – Soros György és az unió vezető politikusai – utasításokat adnak a többieknek.

A képviselő hozzátette, a szabadság fontos értéke az európai együttműködésnek. Ez azt is jelenti, hogy az unió tagországai szabad akaratukból működnek együtt, cserélnek véleményt és alakítanak ki álláspontot. A Fidesz elutasítja azokat a törekvéseket, amelyek ezt a rendszert akarják meghekkelni – közölte.

Deutsch Tamás beszélt arról is, Magyarország élni akar azzal a lehetőséggel, amely minden országot és társadalmat megillet, hogy maga dönthesse el, kikkel szeretne együtt élni. Elutasítják a Soros-tervet, mert fenyegetést jelent, és már nem csak egy milliárdos „hóbortos” tervéről van szó, hanem politikai program lett, amely meghatározza az uniós intézmények politikai gyakorlatát is – hangsúlyozta.

A képviselő megjegyezte, az unió vezetői politikai tárgyalásokat folytatnak egy olyan emberrel, aki nem politikai tényező, de erős befolyást szeretne saját magának szerezni – utalt ezzel Soros Györgyre, hozzátéve, hogy többször állam- vagy kormányfőként kezelik és fogadják őt a politikusok Brüsszelben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.