Deutsch: Üzenetértékű büntetésre van szükség

A politikus szerint négy és fél év is elképzelhető.

MN
2017. 11. 11. 17:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szigorú büntetésre van szükség a Ferencváros stadionjában balhézó szurkolókkal szemben Deutsch Tamás szerint. A Hír TV cikke szerint a fideszes EP-képviselő kifejtette: a bíróságnak egyértelművé kell tennie, hogy nincs helye agressziónak a magyar futballpályákon. 

Az MTK elnöke úgy látja, az ügyben a büntetési tétel a négy és fél évet is elérheti. „Hajrá! Én nagyon szeretném, hogyha – egy büntetőbírósági ítéletnek ilyen értelemben van iránymutató jellege – világossá tennék, hogy a magyar pályákon nemhogy ilyen, de ennek még a látszatát keltő agresszív megnyilatkozásnak sincsen helye” – fejtette ki. 

A múlt héten a Ferencváros és a Debrecen közötti meccsen tört ki a balhé, miután a korábban a vénaszkennert elfogadó FTC-szurkolók, illetve a visszatérő ultrák egymásnak estek. A verekedésben ketten súlyosan megsebesültek. Eddig tizenegy embert azonosított és kettőt állított elő a rendőrség. Az eddigi adatok szerint előre megtervezett támadás történt. 

A vizsgálat szerint a földön fekvő, az elkövetők által körülvett szurkoló védekezésként használta a nála lévő kést, az őt megrúgó gyanúsított lábát vágta meg vele. A klub szerint a késes férfi a problémakapun keresztül ment be, miután egy sérülés miatt a keze be volt kötve, így a vénaszkennert nem tudta használni. A Ferencváros szerint megállapodás volt az ultrákkal, hogy nem bántják azt, aki addig a vezérszurkolói pozíciót átvette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.