Duplájára emelnék a parlamenti dolgozók bérét

A kemény munkát meg kell fizetni: fideszes javaslat növelné az országgyűlési alkalmazottak fizetését.

MN
2017. 11. 22. 17:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár duplájára is nőhet Országgyűlési Hivatal dolgozóinak bére, ha a parlament megszavazza Gulyás Gergely, Hende Csaba és Répássy Róbert fideszes képviselők előterjesztését. A javaslat megváltoztatná a pótlékok nélküli illetményalapot, amely így az alapilletmény az évek számától függően 395 ezertől 684 ezer forintig terjedhetne – tudta meg a Hír TV.

Gulyásék a képviselők esetében egy olyan nemzetgazdasági mutatóhoz – az előző évi bruttó átlagkereset két és félszereséhez – igazítanák a béremelést , amely az utóbbi időben messze az infláció fölötti emelkedést mutat, nem függ a törvényhozótól, és ami az érintettek bérét automatikusan emeli minden évben.

A többi köztisztviselőé ugyanakkor csak akkor emelkedne, ha a költségvetési törvényben megemelik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.