Egyiptomba várják Kövér Lászlót

A kopt pápával és az egyiptomi miniszterelnökkel is találkozik Kövér László, aki ellátogat Magyarország észak-afrikai szomszédjához.

MN
2017. 11. 14. 5:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatalos látogatásra Egyiptomba utazik kedden az Országgyűlés elnöke – közölte a parlament sajtófőnöke az MTI-vel.

Kövér László Kairóban megbeszélést folytat vendéglátójával, Ali Abdel-Állal, az Egyiptomi Arab Köztársaság parlamentjének elnökével és Seríf Iszmáíl miniszterelnökkel, találkozik az Egyiptomi–Magyar Baráti Tagozat tagjaival, és fogadja őt Abdel-Fattáh esz-Szíszi köztársasági elnök – közölte Szilágyi Zoltán.

Kövér Lászlót audiencián fogadja II. Tavadrosz kopt pápa is – a találkozás összefügghet azzal, hogy az utóbbi időben megnövekedett az egyiptomi kopt keresztények elleni erőszakos támadások, merényletek száma, annyira, hogy a dzsihadisták támadásai miatt három templomukat is be kellett zárni a déli Minja tartományban. Egy kopt papot hentesbárddal öltek meg, egy másikat megsebesítettek a merénylők – a sérült pap gyógykezelését a magyar kormány vállalta. 

Másrészt Orbán Viktor törekszik erősebb gazdasági kapcsolatok kialakítására az észak-afrikai országgal, júliusban még arról is beszélt, hogy Egyiptom politikai értelemben a szomszédunk – ez is szempont lehet a házelnöki vizit során.

Kövért a delegáció tagjaként elkíséri Staudt Gábor (Jobbik) országgyűlési képviselő, az Interparlamentáris Unió (IPU) magyar–egyiptomi baráti csoportjának elnöke és Horváth István (Fidesz) országgyűlési képviselő, az IPU magyar–egyiptomi baráti csoport tagja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.