Eljárás indult a gyerekeket kórházba juttató kúp miatt Miskolcon

Egy gyógyszerész kúpkészítés közben valószínűleg felcserélt két hatóanyagot.

MTI
2017. 11. 30. 8:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indult eljárás abban az ügyben, amelynek során több gyermek kórházba került, miután egy miskolci gyógyszerész kúpkészítés közben valószínűleg felcserélt két hatóanyagot – közölte Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) szerdán tudatta az MTI-vel, hogy a rendőrséghez fordult az ügyben. Mivel a vizsgálat tart, a rendőrség további információkat nem közölt. Az ellenőrzés lezárultáig az OGYÉI felfüggesztette a patika működési engedélyét. A gyógyszertár mindvégig együttműködött a hatóság munkatársaival, az érintett gyógyszerész elismerte a felelősségét.

Az intézetnek arról tettek bejelentést, hogy egy gyógyszer nem várt, minőségi hibára utaló tüneteket okozott. A laborvizsgálatok és az adatok elemzése alapján az országos tiszti főgyógyszerész visszakérette az összes érintett betegtől és a patikából a még fel nem használt kúpot, amely olyan tüneteket okozott, hogy több gyerek kórházi ellátásra szorult. A gyerekek már hazamehettek a kórházból, maradandó egészségkárosodást nem szenvedtek – írták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.