Elkallódott uniós felzárkóztatási támogatás masszázsra, Oravecz Nóra-előadásra

Gávavencsellőn csak extrákra költöttek, a hátrányos helyzetűeknek már nem jutott pénz.

MN
2017. 11. 18. 10:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Unió társadalmi felzárkóztatásra adott pénzét a szabolcsi Gávavencsellőn furcsán kreatív módon használták. Az eredetileg a szegregáció felszámolására juttatott 135 millió forintos támogatásból ha hátrányos helyzetűek mosási, tisztálkodási és főzési lehetőségeinek megteremtésére ugyan nem, de masszázsra, léleksimogató beszélgetésekre, életkedv-előadásra, biorezonancia mérésre és farsangi bulira is telt. Ebből finanszírozták Oravecz Nóra előadását is. 

A meglepő költéseket a Hír TV Célpont című műsorának stábja leplezte le.  Gávavencsellő polgármestere, Vojto Mihályné a felzárkóztatási programról érdeklődő újságírót először sértegetni kezdte, később kitessékelte a hivatalából. Annyit ugyanakkor elmondott, hogy az uniós projekt tételeivel nem volt gond a 2015-ös ellenőrzésen. A Hír TV ezzel szemben, a birtokába jutott dokumentum alapján kiderítette, hogy ennek fele sem igaz, sőt az unió 12 millió forint visszafizetésére kötelezte az 4000 fős falu önkormányzatát. A projekt kétes kivitelezéséhez hozzátartozik még, hogy elvileg létesült három szociális-közösségi ház is. A Célpont stábja ebből egyet talált nyitva, melynek hátsó udvarában egy sertéstelep működött.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.