Elküldi beszámolóját az EP-nek a fővárosi metrókorrupciós munkacsoport

Az Európai Parlament bizottsága a jövő héten tárgyalja az OLAF vizsgálatait.

MN
2017. 11. 24. 10:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kocsis Máté, a Fidesz budapesti elnöke pénteken budapesti sajtótájékoztatón közölte: tekintettel arra, hogy az EP bizottsága a jövő héten tárgyalja a Csalás Elleni Európai Hivatal Magyarországgal kapcsolatos vizsgálatait, a fővárosi Fidesz arra kérte a munkacsoport vezetőjét: küldje el a Fővárosi Közgyűlés által elfogadott jelentését a testületnek – írja az MTI.

A vizsgálati anyagot angol nyelven, elektronikus formában küldik el pénteken az ellenőrző bizottság tagjainak – tette hozzá.

A nyomozóhatóságok az Alstom-ügyben 2011-ben indított büntetőeljárást most éppen december 3-ai határidővel folytatják. A metrószerződések ügyében 2010-ben elrendelt nyomozást korábban már lezárták, ám az OLAF-jelentés alapján Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter feljelentése alapján az idén januárban kezdődött eljárást legutóbb 2018. január 28-áig meghosszabbították.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.