Fakivágások miatt riadóztattak a ligetvédők

Tíz-tizennégy fát vágtak ki egy sportpálya építése miatt.

MN
2017. 11. 30. 11:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A tervezett sportpályák helyén fekete kordonok mögött, szakadó esőben estek a fáknak! Egyszerre több fát vágnak, gyorsan akarnak végezni! Még nem késő, gyere, és tiltakozz velünk!” – jelent meg a riasztás a ligetvédők Riadólánc a Városligetért nevű Facebook-csoportjában csütörtök délelőtt.

Nem sokkal később már arról tájékoztattak, hogy a favágás véget ért. Az egyik aktivista arról számolt be hozzászólásában, hogy körülbelül tíz-tizennégy fát vágtak ki. „Ezek nagy része valóban cserére érett volt, de jó pár egyszerűen csak »útban volt«” – írta. 

A Városliget Zrt. korábban jelezte, hogy a parkrehabilitáció megkezdéséhez, azon belül is a sportpályák építéséhez szükség lesz néhány fa kivágására. A zrt. szerint a kivágásra ítélt fák egy része eleve menthetetlen, a többit pedig átültetnék. Mint arról a HVG beszámolt, a választásokig a zrt. elsősorban nem az új múzeumok megépítését tűzte ki céljául, hanem a parkfelület felújításán gondolkodik. Ennek részét képezi a Vakok kertjének megújítása, egy kutyafuttató és egy Hermina úthoz közeli sportpálya. A zrt. szerint ezekhez szükséges tizenöt fát kivágni, további tizenhármat pedig átültetni a ligeten belül. A legutóbbi fakivágások a Városligetben tavaly márciusban történtek a Zene Háza építkezéséhez kapcsolódóan.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.