Feljelentést tesz a Párbeszéd a diákokat ingyen dolgoztató polgármester ügyében

A párt a taovisszaélések miatt is lépéseket tesz.

MN
2017. 11. 23. 12:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet számolt be arról, hogy saját éttermeiben ingyen dolgoztatta a Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközépiskola diákjait Bóta József, a Heves megyei Szihalom függetlenként nyert, de utóbb a Fideszbe belépett polgármestere, aki húsz éven át az iskola igazgatója is volt.

A Párbeszéd csütörtökön közleményben tudatta: feljelentést tesznek az ügyben. „A hírek szerint a tanulókat kényszerítették is: vagy lehúznak 12 órát az étteremben, vagy a téli szünetben kell dolgozniuk. A Párbeszéd szerint a polgármester hivatali visszaélést követhetett el, de nagy valószínűséggel szabálytalanul foglalkoztatta a gyerekeket, ezért a párt a kormányhivatalnál is bejelentést tesz” – írták.

A párt egy másik büntetőfeljelentést is tesz taovisszaélések miatt. A Direkt36 nyomán az RTL Klub Házon kívül című műsora számolt be arról: egy helyi kézilabda-alapítvány félmilliárd forintos taotámogatást kapott, hogy a környékbeli kézilabdázó gyerekeknek építsenek akadémiát és kollégiumot, de végül egy négycsillagos, panoráma tetőteraszos szálloda lett a támogatást is felhasználó építményből. A Párbeszéd közölte: a taopénzek szabálytalan felhasználása miatt felmerül a hűtlen kezelés és költségvetési csalás gyanúja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.