Felrobbant pécsi lakás: nem kizárt a szándékosság

Öngyilkossági kísérlet állhat a háttérben.

Babos Attila
2017. 11. 15. 18:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lehetséges, hogy öngyilkossági kísérlet miatt robbant fel kedden délután egy pécsi belvárosi társasházi lakás – az esetről röviden már tegnap beszámoltunk.

Szerdára az is kiderült, hogy a detonáció után az első emeleti önkormányzati bérlakás gyakorlatilag teljesen megsemmisült.

Az ott élő, 60 év körüli, szobafestőként dolgozó férfi a balesetben súlyosan megsérült. Úgy tudjuk, súlyos égési sérüléseket szenvedett – egy szemtanú azt mondta, lángolt a háta, amikor kifutott a lakásból a teraszra. Utána törmelék zúdult rá, a mentők és tűzoltók az alól húzták ki. Úgy tudjuk, az első, általában kritikusnak mondott éjszakát túlélte a kórházban, de állapota továbbra is súlyos.

Amiatt gondoltak a házban élők közül többen is arra, hogy öngyilkossági kísérlet történhetett, mert a felesége halála miatt egyre szomorúbb és elkeseredettebb, s egyre többet italozó férfi állítólag gyakorta mondogatta az utóbbi időben, hogy véget fog vetni az életének.

Azt szerdán még nem lehetett tudni, mitől keletkezett a robbanás, milyen készülék robbanhatott fel, vagy kizárható-e a szándékosság.

A ház öt lakásából csupán egyben töltötték otthon az éjszakát a lakók, ők egy szomszédot is befogadtak ideiglenesen. Egy lakó azt mondta, a pécsi önkormányzat felajánlotta, hogy három hétre biztosítanak neki szükséglakást, mert elképzelhető, hogy addig is eltarthat, mire a pécsi belvárosi sétálóutca egyik házában élők biztonságos körülmények közé költözhetnek vissza.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.