Földi László migránsozó interjúban mondott fel Tarlósnak

Bár Tarlós István megtiltotta neki, a fővárosi tanácsadó a Magyar Időknek is nyilatkozott migrációs témában.

Koncz Tamás
2017. 11. 06. 8:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár Tarlós István főpolgármester letiltotta a migrációval kapcsolatos nyilatkozatokról főtanácsadóját, Földi Lászlót, az egykori hírszerző úgy döntött, megtöri a hallgatást, és interjút ad a Magyar Időknek.

A polgári hírszerzés egykori műveleti igazgatója tisztában van vele, hogy nyilatkozata városházi megbízatásának a végét jelenti.

Felmondólevélnek tekinti Földi László, egykori hírszerző tiszt, MSZMP-titkár, hogy a főpolgármester figyelmeztetése ellenére is nyilvánosan beszél a migrációs válságról. Tarlós István a közelmúltban tiltotta meg főtanácsadójának, hogy a migránsokkal kapcsolatban nyilatkozzon, miután Földi az Echo TV műsorában szabotőröknek, kémeknek nevezte a menekülteket segítő civil szervezeteket, akiket a háborús törvények szerint azonnal ki lehet végezni.

Földi László a Magyar Időknek ezúttal is kifejtette korábban hangoztatott álláspontját: „Európa háborúban áll, egyfelől mert háborút kezdeményezett, hiszen a NATO indított harci cselekményeket például Irakban, másfelől mert jól beazonosítható érdekszférák ütközőzónájaként egy negyedik generációs vagy hibrid hadviselés terepévé vált.”

Annyiban azonban finomított, hogy most már nem beszélt a civilek kivégzéséről: szavait szerinte kiforgatták, és az NGO-k által megtévesztett, jó szándékú civileket nem ítélné el – a külföldről pénzelt, nem kormányzati érdekcsoportokat viszont továbbra is titkoszolgálati jellegű szervezetnek, és nem valódi civileknek tartja.

Földi László úgy véli, hogy ő nem személyes, hanem szakmai véleményét fogalmazta meg az Echo TV kérdésére: szerinte fővárosi munkája is összefüggött a migrációval, az ő feladata volt ugyanis az, hogy ne ismétlődjön meg Budapesten a Keleti pályaudvarnál kialakult szituáció, ne alakuljon ki no go zóna a fővárosban.

Földi kijelentését ugyanakkor cáfolja az a tény, hogy a Keleti pályaudvar nem magától változott ideiglenes menekültszállóvá: a főváros maga jelölte ki tranzitzónának az aluljáró területét, egyeztetve a rendőrséggel és a menekülteket segítő civil csoportok képviselőivel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.