Gémesi: Nem Juhász fütyülése buktatja meg a Fideszt

Van esély az egyéni választókerületekben az ellenzéki pártok koordinált jelöltállítására.

MN
2017. 11. 02. 16:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha választania kellene, gödöllői polgármester maradna az Új Kezdet nevű pártot megalapító Gémesi György. Az LMP-vel szövetkező új párt vezetője szerint nem ő lenne az első pártelnök, aki nem tagja a parlamentnek. Gémesi György a HVG-nek adott interjújában elmondta, az, hogy közösen indulnak az LMP-vel a parlamenti választásokon, nem jelenti azt, hogy ugyanúgy gondolkodnak. Az Új Kezdet elsősorban az erős vidéki bázisával segítheti az LMP kampányát. Gémesi szerint az elmúlt 27 év pártjai lejáratták magukat, az ellenzéki összefogással kapcsolatban megjegyezte: az utóbbi időszak letűnt képviselőivel nem fog összefogni. Szerinte a Párbeszéd és az Együtt sem jöhet szóba, mivel a legutóbbi választásokon a baloldallal közösen indultak el. Sem Gyurcsány Ferenc, akinek a legnagyobb az elutasítottsága, sem a saját pártja által megbuktatott szocialista Botka László, de még Juhász Péter fütyülgetése sem fogja megbuktatni a Fideszt.

– Vona Gábor mai kommunikációja elfogadható, de a pártja, ahol egykori szkinhedek, rasszisták, antiszemiták ülnek, továbbra sem – mondta Gémesi György. A pártelnök szerint ugyanakkor nem esélytelen, hogy az ellenzéki pártok koordináltan állítsanak jelölteket az egyéni választókerületekben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.