Gyülekeznek a rendőrök a bankfiókok közelében

A teszttel a lakossági készpénzellátás biztosításához szükséges folyamatokat modellezi az MNB.

MN
2017. 11. 08. 7:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) sajtóközleményben adta ki szerdán, hogy a készpénzellátási szempontból kiemelt jelentőségű kereskedelmi bankokkal és a Magyar Posta Zrt.-vel együttműködve készpénzszállítási üzletmenet-folytonossági tesztet hajt végre szerdán a Készenléti Rendőrség felügyeletével.

A teszttel a lakossági készpénzellátás biztosításához szükséges folyamatokat igyekszik modellezni az MNB egy nem várt, rendkívüli helyzetre készülve fel. A gyakorlatot néhány évente ismétlik, így egyes budapesti és nagyobb vidéki városokban levő bank- és postafiókoknál november 8-án a szokásosnál több rendőr jelenlétét tapasztalhatják. A teszt mindössze néhány percig tart, és a fióki ügymenetet nem zavarja meg. Az adott fiókokban az ügyfelek kiszolgálása folyamatosan, a megszokott rendben történik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.