Hadházy Ákos: Bár jelentenének fel!

Az LMP társelnöke szerint nem ez első eset, mikor a tények cáfolata helyett jogi lépésekkel fenyegetőzik a kormány.

MN
2017. 11. 26. 15:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány haladéktalanul szükséges jogi lépéseket tesz Hadházy Ákossal szemben, mivel az LMP-s képviselő  szándékosan hazudik a nemzeti konzultáció eredményességével kapcsolatban, és szándékosan összekeveri a beérkezett kérdőívek számát a feldolgozott és kiértékelt ívek számával - ezt a Kormányzati Tájékoztatási Központ jelentette be szombaton.

Az LMP társelnökét nem lepte meg a kormányzati kommunikáció legújabb húzása, mivel nem ez az első eset, hogy a tények tételes cáfolata helyett perrel fenyegetőzik valamely kormányzati szerv. Örülne, ha ténylegesen a bíróság, illetve ügyészség elé kerülnének az ügyek, ahol végre kiderülhetne az igazság. Pont az a baj, hogy az általam feltárt esetekben, amikben feljelentést is tettem, legtöbbször különböző indokokra hivatkozva hátráltatják vagy el sem indítják a nyomozást - nyilatkozta Hadházy Ákos. A politikus szerint a nemzeti konzultáció nem más, mint egy gigantikus lopássorozat.

Még csütörtök este engedték be Hadházy Ákost és Szél Bernadettet a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. két telephelyére és a a Kopint Datorg Kft. irodájába, ahol a konzultációs ívek feldolgozása folyik, de a két LMP-s politikus nem találta meg a rekordként beharangozott 1,7 milliónyi konzultációs ívet. Az ellenzéki politikusok egyébként egyetlen nyilvántartást sem láthattak az ívek feldolgozásának állásáról. Ezt követően szombaton a Kormányzati Tájékoztatási Központ a Magyar Posta adataira hivatkozva 1 754 128 visszaküldött ívről adott hírt. A Magyar Posta létesítményeibe azonban Hadházy Ákos nem mehetett el, mivel ezt sem a Magyar Posta Zrt., sem a Miniszterelnöki Kabinetiroda nem engedte. 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.