Hazaárulás miatt jelentik fel Szanyi Tibort és Jávor Benedeket

A Demokratikus Nemzeti Néppárt nevű formáció a feljelentő.

Koncz Tamás
2017. 11. 20. 9:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Demokratikus Nemzeti Néppárt feljelentést tesz Szanyi Tibor, (MSZP), Niedermüller Péter (DK), Molnár Csaba (DK), valamint Jávor Benedek (Párbeszéd) Európai Parlamenti képviselők ellen, a Btk. 144.§. (1) bekezdésbe ütköző és a (2) bekezdés b) pontja szerint minősülő hazaárulás bűntettének alapos gyanúja miatt – olvasható a párt MTI által is idézett közleményében.

„Tekintettel arra, hogy nevezett képviselők a kötelező menekültelosztási kvóta kapcsán megszavaztak az Európai Parlamentben egy olyan javaslatot, amely alkalmas arra, hogy a Magyar Köztársaság függetlenségét, alkotmányos rendjét sértse, véleményünk szerint hazaárulást követtek el! Minősítő körülmény, hogy cselekményüket állami szolgálat vagy hivatalos megbízás felhasználásával követték el!” – írja a párt.

Mint hozzáteszik, „az ilyen cselekményt a Btk. fenti szakasza tíz évtől tizenöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel rendeli büntetni.” 

A DNNP arra céloz, hogy az EP – a felsorolt képviselők támogatásával – november 16-án jóváhagyta a menekültügyi rendszer, vagyis a dublini rendelet reformtervezetéről készített jelentést, amiről később a tagállami kormányokat tömörítő Európa Tanács is tárgyal majd.

Vagyis, az Európai Parlament nem döntött a kötelező betelepítési kvótáról, ahogy azt a magyar kormányzati propaganda állítja – a törpepárt által hazaárulónak tartott EP-képviselők pedig pusztán éltek szavazati jogukkal.

A Demokratikus Nemzeti Néppárt részéről azonban nem meglepő a nyers hangvétel: elnökük, Tilly László Facebook-oldalán rendszeresen sértő stílusban posztol politikusokról és pártokról.

Göncz Árpád kapcsán például  azt tartotta érdemesnek megjegyezni, hogy „sajnos Göncz teste magyar földben van, pedig nem érdemli meg”, a Jobbikot politikai prostituáltnak, Gulyás Mártont, a Közös Ország Mozgalom vezetőjét pedig ostoba cicafiúnak titulálja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.