Ideje felébREDni! – Mozgalmat indított az MSZP lemondott alelnöke

Radikális Európai Demokraták néven hozott létre új szervezetet Ujhelyi István.

MN
2017. 11. 14. 15:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ideje felébREDni! – Radikális Európai Demokraták (RED) néven új mozgalmat indít Ujhelyi István európai parlamenti képviselő. Az MSZP néhány héttel ezelőtt – Botka László visszalépése után – lemondott alelnöke kedd délután Facebook-oldalán számolt be a hírről.

Ujhelyi István másfél évvel ezelőtt már létrehozott egy hasonló szervezetet, amelynek Európai Demokraták volt a neve. Ennek honlapján közéleti személyiségek és pártoktól független civilek fogalmazzák meg elképzeléseiket az Európai Unió jövőjéről. Az új kezdeményezés ettől függetlenül, de az itt publikálók javaslatait figyelembe véve építkezhet majd.

A mozgalom célkitűzésében az áll: az Európai Unió fejlődéséhez és fennmaradásához, egy új Európa megteremtéséhez radikális változásokra és hatékony érdekképviseletre van szükség. Ideje van a józan, de határozott, demokratikus európai radikalizmusnak.

„Az Európai Demokraták »szellemi inkubátorházának« évek óta sikerrel működő alapjain azért hívtuk ma életre a Radikális Európai Demokraták mozgalmat, mert szerintünk az európai közösség és benne Magyarország jövője csak gyökeres változásokkal biztosítható” – írta a mozgalom alapvetéseiben Ujhelyi.

Hozzátette: a radikalizmus nem egyenlő a szélsőségességgel, nem egyenlő a kirekesztéssel, nem egyenlő az alpári stílusú politizálással, nem egyenlő az anarchia támogatásával, de azonos az átfogó, érdemi és mielőbbi változás akaratával.

A RED célkitűzése szerint mélyebben integrált európai szövetségi rendszerre van szükség, hatékonyabb uniós eszközrendszerre a renitens tagállami kormányok normakövetésének kikényszerítésére, szociális felzárkóztatásra és egyenlő bérekre, az euró mielőbbi bevezetésére és az európai választók hatékonyabb bevonására a döntéshozatali folyamatokban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.