Jelentősen emelné a taxis tarifákat Budapesten az iparkamara

Állítólag havonta 100-150 ezer fuvart nem tudnak felvenni a taxis cégek, mert nem vonzó a szakma.

MN
2017. 11. 23. 11:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átlagosan 14 százalékos tarifaemelésről szóló javaslatot nyújtott be a fővárosi önkormányzatnak a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) – mondta az Mfor.hu-nak Zsabka Zsolt, a kamara elnökségi tagja. A 14 százalékos emelés az átlagos, 9 kilométeres utazásra vonatkozik, de alapesetben is legalább 10 százalékos emelésre lenne szükség a szakmai szervezet szerint. A fővárosban legutóbb négy éve volt tarifaemelés, de azóta jelentősen emelkedtek a bérek.

Zsabka szerint a budapesti taxis szolgáltatás színvonala az európai élvonalba tartozik, miközben a díjak közepesnek számítanak a kontinensen. A budapesti taxis társaságok mindegyike rendelkezik applikációval, amely felgyorsítja a szolgáltatás igénybevételét. Piaci zavarra utal ugyanakkor, hogy csúcsidőben havonta mintegy 100-150 ezer megrendelést nem tudnak felvenni a budapesti taxisok. Növelni kell tehát a személyfuvarozók számát, és egy magasabb tarifa vonzóbbá teheti ezt a szakmát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.