Kamu bírói álláshirdetéssel hekkelték meg a kormánypárti Lokált

Feltétel a nemzeti konzultációban való részvétel, a lojalitás, a pártirányításban végzett munka.

MN
2017. 11. 30. 9:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kamu bírói álláshirdetéssel hekkelte meg Habony lapját az Együtt – ezzel a címmel hirdetett sajtótájékoztatót csütörtökre Vajda Zoltán, a párt elnökségi tagja. 

És ott is van a csütörtöki Lokálban az álapróhirdetés. „Magyar bírói testületekbe keresünk főállású bírókat, akik képesek a lojális munkavégzésre, irányított csapatmunkára, kreatív jogértelmezésre. Jogi végzettség hiánya nem akadály.”

A kamu bírói álláshirdetésben feltételként szerepel egyebek mellett a nemzeti konzultációban való részvétel, a lojalitás, a pártirányításban végzett munka, ahogy a 2010 után szerzett közhivatali tapasztalatok is. Illetve kizáró okként említik az önálló gondolkodáson alapuló igazságérzetet és a 2010 előtt vállalt közhivatali tisztséget. A jelige pedig a kormányzati plakátkampányokra rímelve: Állítsuk meg!

Mint korábban megírtuk, bár senki nem veri nagy dobra, és nincsenek tüntetések sem, de a bírói és vezetői pályázatokon keresztül már zajlik a csata az utolsó független intézményért. Handó Tünde és a kormány ugyanarra játszik: minél több új embert ültetni a pulpitusokra.

Az utóbbi időben pedig megszaporodtak a bírókat érő kormánypárti támadások. Budai Gyula komcsinak nevezte az összes bírót egy országgyűlési bizottsági ülésen. Lázár János pedig azt mondta, a Kúria egyik bírája, Baka András csak azért hozott a taópénzekkel kapcsolatos ügyben olyan határozatot, amilyet, mert haragszik Magyarország kormányára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.