Karácsonyi ajándék a BKK-tól: az adventi hétvégéken járhat a 3-as metró

Tervezik és vizsgálják a metróforgalom visszaállítását.

MN
2017. 11. 10. 15:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV is vizsgálja annak lehetőségét, hogy megváltoztassa az adventi időszakban a 3-as metró pótlásának rendjét – közölte a BKK pénteken az MTI megkeresésére.

A 3-as metró felújítása november 4-én kezdődött el, a szerelvények helyett a Lehel tér és Újpest-központ között egész nap pótlóbuszok közlekednek, este fél 9 után és hétvégén viszont a teljes vonalon buszok viszik az utasokat. Az első napok tapasztalatai szerint hét közben a pótlás nagyobb fennakadás nélkül, rendben zajlott – írták.

Bolla Tibor, a BKV elnök-vezérigazgatója az InfoRádiónak azt mondta, már tárgyalnak a metróvonal felújítását végző vállalkozóval arról, hogy az adventi hétvégéken visszaállítsák a metróforgalmat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.