KDNP: A Jobbik el akarja hitetni a választókkal, hogy megváltozott

A kisebbik kormánypárt szerint a Jobbik együtt kormányozna az LMP-vel vagy a Momentummal is.

MN
2017. 11. 22. 13:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) úgy gondolja, Vona Gábor és a Jobbik „ártatlan szemekkel” szeretné elhitetni a magyar emberekkel, hogy megváltozott. A kisebbik kormánypárt közleményt juttatott el az MTI-hez szerdán, amelyben azt írta: Vona Gábor és a Jobbik a választóknak hízelegve igyekszik elfeledtetni azt a képet, hogy nem is olyan régen még „gárdistákat istápolt, a holokauszt kapcsán élcelődött, és az iszlámban látta az emberiség utolsó reményét”.

A KDNP szerint Vona Gábor egy interjúban említette, nem zárkózna el, hogy akár az LMP-vel és „a Momentum nevű botránypárttal” is együtt kormányozzon. Azzal a Momentummal, amelynek alelnöke nemrég még a DK, az Együtt–PM és az MSZP közös jelöltje volt, és aki most úgy akar „politizálni”, hogy egy kereszténydemokrata politikus sajtótájékoztatóján fennhangon ordibál és próbál a mikrofon mögé kerülni – írták.

Hozzátették, hogy az olimpia megfúrása és egy online hírportál újságírójának megfélemlítése után úgy látszik, nincs más módja a „botránypártnak”, mint hogy mások munkáját ellehetetlenítve kerüljön be a híradásokba. Mi lenne az országgal, milyen szövetség születne abból, ha a közelmúltban még erősen kirekesztő és félelemkeltő Jobbik összeállna a tolakodó, kiabáló, mások terveit elrontani akaró Momentummal? – vetette fel közleményében a kisebbik kormánypárt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.