Kilépett az MSZP-ből Horváth Imre képviselő

A parlamenti frakciónak ugyanakkor tagja marad.

MN
2017. 11. 22. 16:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán párttagkönyvét is visszaadva kilépett az MSZP-ből Horváth Imre szocialista parlamenti képviselő. Az Atv.hu szocialista forrásból úgy tudja, hogy a párt nem indítja ismét Újpesten, helyette a körzetet a DK-s Varju László kaphatja meg, valószínűleg ez lehet a kilépés oka, bár ezt Tóbiás József, az MSZP pártigazgatója még nem erősítette meg. 

Kedden állítólag Molnár Gyula pártelnök említette az MSZP elnökségi ülésén, hogy ezt a gesztust teheti meg a párt, hogy a Demokratikus Koalícióval egyéni jelölteket állíthassanak. Szocialista politikusok szerint tegnap Molnár Gyula erről Horváth Imrével is beszélt. Tóbiás József tisztázta a lap kérdésére, hogy a parlamenti frakciónak tagja marad Horváth Imre.

Az MSZP-ben magától értetődő a DK-val a 106 egyéni körzet képviselő-jelöltjeiről folytatott tárgyalásokkor, hogy akik 2014-ben nyertek, jövőre is megmérettethetik magukat. A hírek szerint a szocialista Hiszékeny Dezső, Tóth Csaba, Burány Sándor, Kiss László és Hiller István újra elindulhat.

Horváth Imre 2014 novemberében szerzett parlamenti mandátumot, akkor döntöttek az újpestiek a szocialista Kiss Péter utódjáról. Akkor a helyi lakosság 50,62 százaléka voksolt rá, a kormánypárti Hollósi Antal 30,67 százalékot kapott. „Egyéni képviselőként én azt tűztem ki célul, hogy legyen képviselete Újpestnek, az újpesti polgároknak” – mondta akkor.

A szocialista pártból legutóbb Demeter Márta lépett ki január 31-én.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.