Kiselefánt született a budapesti állatkertben

Az anyaállat és az elefántborjú is egészséges.

MN
2017. 11. 08. 13:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán hajnalban kiselefánt született a Fővárosi Állat- és Növénykertben – adták ki sajtóközleményben. Az anyaállat és az elefántborjú is egészséges. Most még csak a gondozók és az állatorvosok láthatják, akik jelenleg azt várják, hogy az óriás apróság megtalálja az emlőket, és táplálkozni kezdjen. Hogy a látogatók mikor barátkozhatnak össze vele, azaz a nyilvános bemutatkozás időpontját később közlik majd.

Februárban jelentette be az állatkert az anyaállat vemhességét. Az Angele nevű anya a franciaországi Les Mathes közelében található La Palmyre Állatkertből származik, s a napokban töltötte be tizenhatodik életévét. Kilencévesen került a fővárosi állatkertbe. Az apa pedig Assam, ő egy évvel idősebb, és a Chesteri Állatkertből került hozzánk. Angele és Assam nászából már korábban is született egy elefántborjú: a 2013. február 14-én világra jött Asha, aki jelenleg is a városligeti intézmény lakója. Jelen volt testvére születésekor is, amit természetes körülménynek gondoltak a gondozók, akik hozzátették, hogy ez a megoldás azért is szerencsés, mert az előző kiselefánt történetesen nőstény, és felnövekedve hasznos lehet a számára, ha láthatja az anyját gyermeknevelés közben, már élénken érdeklődik is kistestvére iránt az anya felügyelete mellett. A Fővárosi Állat- és Növénykertben 1875 óta foglalkoznak elefántok tartásával, afrikai elefánttal és ázsiaiakkal is. Történetük során ez az ötödik itt született elefántborjú.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.