Kitiltották a Parlamentből a képviselőt anyázó operatőrt

László Petra volt az, aki két éve felrúgott egy menekült gyereket. Most a Pesti Srácok színeiben anyázott.

MN
2017. 11. 23. 10:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A ciklus végéig nem léphet be a Parlamentbe, sem az Országgyűlés Irodaházába László Petra, a kormányközeli Pesti Srácok munkatársa – tájékoztatta az MTI-t csütörtökön az Országgyűlés sajtófőnöke. Az operatőr hétfőn, egy interjú közben szóváltásba keveredett Szilágyi György jobbikos képviselővel a parlamenti folyosón, és nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illette a képviselő édesanyját. 

A sajtószolgálat közleménye szerint ezzel az operatőr súlyosan megsértette a képviselőt és az Országgyűlés méltóságát, megnyilvánulása összeegyeztethetetlen volt a parlamenti sajtótudósítói tevékenységgel. A döntés ellen a házelnöknél lehet fellebbezni.

László Petra korábban, még a Jobbik-közeli N1TV munkatársaként azzal szerzett kétes hírnevet magának, hogy 2015 szeptemberében, Röszke mellett a szerepéből kilépve felrúgott egy, a magyar rendőrök elől menekülő gyereket, illetve megpróbált elgáncsolni egy, a gyerekével futó szíriai férfit. Tettéért kirúgták a munkahelyéről, majd idén októberben jogerősen próbára bocsátották

A hétfői szóváltás azzal kezdődött, hogy a kormánypárti portál riportere régi jobbikos nyilatkozatokról próbálta faggatni a jobbikos képviselőket, amikor Szilágyi György felismerte a kamera mögött László Petrát. A képviselő szóvá tette, hogy mindig a múltjukat emlegetik, bezzeg az operatőr, aki miatt a Fidesz rengeteget támadta a Jobbikot, gond nélkül átigazolhat. László Petra közvetve elismerte, hogy mit mondott, hiszen elnézést kért Szilágyitól, mikor ő a parlamenti folyosón a sajtónak beszélt a történtekről. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.