Kitiltották a szegedi Új Nemzedék Központból az LMBTQ-szervezeteket

A közéleti érdekérvényesítés nem tetszett az Új Nemzedék vezetésének.

MN
2017. 11. 28. 20:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Új Nemzedék vezetése a múlt pénteken közölte a Szegedi LMBT Közösségért Csoporttal, hogy a jövőben ne szervezzenek semmilyen közösségi programot a helyszíneiken – írta a kitiltott szervezet szerkesztőségünknek.

Az indoklás az volt, hogy az LMBTQ-szervezetek azonos elbírálás alá esnek a politikai pártokkal, mivel „politizálnak”, azaz szeretnének beleszólni az őket érintő közügyekbe, tartalmazza a közlemény. Utóbbira példa, hogy 2017 tavaszán csatlakoztak a Civilizáció mozgalomhoz, amely az új civiltörvény által megbélyegzett civil szervezetek érdekeit védi. Civil érdekvédő tevékenységük keretében rendszeresen részt vesznek a Budapest Pride felvonuláson, illetve 2016-ban maguk is szerveztek demonstrációt Ásotthalmon, egy szerintük diszkriminatív önkormányzati rendelet ellen.

A Szegedi LMBT Közösségért Csoport úgy tudja, hogy a döntés a kitiltásról nem helyi szinten született, hanem az Új Nemzedék központi vezetése hozta meg.

 

A szervezet 2017 áprilisa óta rendezett elsősorban fiataloknak szóló közösségi programokat a szegedi Új Nemzedék közösségi térben. Azért választották ezt a helyszínt, mert a közösségi tér – számos más szegedi intézmény és vendéglátóhely mellett – áprilisban kihelyezte ajtajára a szivárványszínű, „Biztonságos tér” feliratú matricát, és ezzel nyilvánosan is kifejezte, hogy biztonságos és diszkriminációmentes környezetet kíván biztosítani az LMBTQ-emberek számára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.