Kitiltották az Index újságíróit a Parlamentből

Nem a kijelölt helyen kérdezték Polt Pétert a portál munkatársai.

MN
2017. 11. 21. 10:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felfüggesztették az Index két újságírójának belépési lehetőségét az Országház és az Országgyűlés Irodaházának helyiségeibe az őszi ülésszak végéig – közölte a portállal az Országgyűlés sajtófőnöke, Szilágyi Zoltán.

Az indoklásban az állt, hogy az Index munkatársai tudatosan, ismételt jelleggel vétettek a vonatkozó szabályok ellen – vagyis nem a kijelölt helyen forgattak. A portál két munkatársa múlt héten Polt Péterrel készített interjút az Országházban. A legfőbb ügyészt a Kupolacsarnok körfolyosóján kérdezték, ahol a parlamenti előírások szerint tilos forgatni.

A fentinél jóval megdöbbentőbb dolog történt hétfőn a Parlamentben. A migránsfelrúgó László Petra a Pesti Srácok nevű kormányközeli portál operatőreként „keresetlen, nyomdafestéket nem tűrő módon illette” Szilágyi György jobbikos képviselő édesanyját. A frakcióvezető ezért kezdeményezte Kövér László házelnöknél, hogy „a sajtónak nem minősíthető bulvárpropagandát, azaz a Pesti Srácokat” tiltsa ki az Országházból.

Keretük a Országgyűlés sajtóirodáját az ügyben: azt szerettük volna megtudni, hogy lezárult-e a vizsgálat a Pesti Srácok operatőre és a jobbikos Szilágyi György hétfői afférját illetően, és milyen döntés született. Amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.