Kitört egy darab a 4-6-os sínpárjából

A Blaha Lujza tértől órákon át nem tudtak villamossal közlekedni az utasok a Móricz Zsigmond körtér felé.

MN
2017. 11. 15. 9:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azok után, hogy egy utas rosszul lett a villamoson, és emiatt reggel az 56-os, 61-es és 59-es járat helyett busz közlekedett a Budagyöngye és a Szent János kórház közti szakaszon, Pesten is megállt az élet a reggeli csúcsban.

A BKK azt közölte Facebook-oldalán, hogy pályahiba miatt csak pótlóbusszal tudják szállítani az utasokat a 4-6-os villamos vonalán a Blaha Lujza tér és Újbuda-központ, illetve a Blaha Lujza tér és Móricz Zsigmond körtér között.

A 444 egyik olvasója kemény fotót küldött a portálnak: ezen az látszik, hogy a hidegre fordult idő miatt kitört egy nagyjából 20 centiméteres darab a sínből az Üllői útnál.

A Közlekedő Tömeg blog Facebook-oldalán azt írja, egy hónap alatt ez a harmadik ilyen eset. Mint bejegyzésükben fogalmaznak,

a nagykörúti pálya egy szakaszát 2015-ben teljesen kicserélték, a folytatás 2016-ra lett beígérve, de elmaradt. A késlekedések mögött egyebek között a két éve létrehozott Fővárosi Közbeszerzési Lebonyolító és Minőségbiztosító Kft. tétlensége áll, az ebből fakadó károk miatt pedig épp a cég megszüntetését fontolgatja a főpolgármester.

Frissítés: 12 körül a BKK Facebook-oldalán azt közölte, hogy újra a teljes vonalon járnak a villamosok. 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.