Komcsi módszerrel festettek le Jobbik-plakátokat Budaörs polgármestere szerint

A legrosszabb időket idézi a hatalom eljárása – írta Facebook-oldalán a volt SZDSZ-es Wittinghoff Tamás.

MN
2017. 11. 10. 14:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendőri kísérettel, egy kormányhivatali dolgozó útmutatásával festették le péntek délelőtt a Jobbik egyik budaörsi plakátját.

A cenzori akció éppen a helyi polgármesteri hivatal épülete előtt történt – írja a Facebook-oldalán a települést vezető Wittinghoff Tamás.

Az egykori SZDSZ-es, ma független polgármester leszögezi, súlyos távolság van a nevezett párt és az ő nézetei között, ami azonban történt, az a „legócskább komcsi időszakot” idézi.

„A mi pénzünkön (a festők végezhetnének hasznosabb munkát) a kormányhivatalos hölgy instrukciói mentén kirendelt rendőrök felügyeletével (őket meg ilyenre felhasználni végképp gyalázat!) fojtja bele a szót a hatalom az egyik politikai szervezetbe”

– írja Wittinghoff, egy Voltaire-idézettel is nyomatékosítva a bejegyzést. „Egyetlen szavával sem értek egyet, de utolsó leheletemig harcolni fogok azért, hogy véleményét szabadon elmondhassa.”

A polgármester a Magyar Nemzet kérdésére elmondta, személyesen is figyelmeztette a plakátfestő akcióban részt vevőket, hogy önbíráskodást követnek el, illetve ahhoz asszisztálnak. „A kormányhivataltól érkező hölgy nagyon kekk módon válaszolt, kérésemre sem mutatta meg a határozatot, ami állítólag feljogosította a plakát lefestésére. A rendőröket viszont megértem, mondtam is nekik, hogy sajnálom őket, amiért egy törvénytelen eljáráshoz kell hátteret biztosítsanak” – fogalmazott Wittinghoff Tamás.

A Budaörsön tapasztalt cenzúra a polgármester felháborodása ellenére általános eljárásnak számít: a kormányhivatalok a magántulajdon megsértésével is lefestik a Jobbik plakátjait, előbb cenzúrázzák ki a hirdetéseket, és csak aztán indítanak közigazgatási eljárást az ügyben.

 

A kormányzati szócsőnek számító Magyar Idők cikkéből az is kiderül, hogy hamarosan a plakátok tartóoszlopait is leszerelhetik. Nem csak a Jobbik szájára került lakat, a kormányhivatalnokok szorgalmasan takarják ki, festik le a DK hirdetéseit is. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.