Kövér hódokat mentettek ki egy budapesti csatornából

A két 20 kilós hódot a Fővárosi Állatkert és a csatornázási művek munkatársai szabadították ki – videó is készült az akcióról.

MTI
2017. 11. 07. 9:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két, jól megtermett hódot sikerült épségben kimenteni egy nagyméretű csatornából. A Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) Ferencvárosi Szivattyútelepéről a Dunába kivezető záporvízcsatornát készítették elő felújításra a kivitelezők, amikor észrevették, hogy két nagyobb hód a csatornában bújt meg, és a munkálatok megkezdését követően rossz irányba menekültek, így később már nem tudtak a folyó felé kijutni.

A csatornázási művek munkatársai a Fővárosi Állat- és Növénykerttől, valamint a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságától kértek segítséget a hódok gyors és szakszerű kimenekítéséhez.

A jól összehangolt csapatmunkának köszönhetően pár órán belül két – egyenként csaknem 20 kilogrammos – hódot sikerült befogni a sötét csatornából, amelyet addigra szinte teljesen víztelenítettek.

Az állatkert és a nemzeti park munkatársai ereszkedtek le a mélybe és fogták be a szorult helyzetbe került védett állatokat. Egy-egy injekcióval rövid időre elkábították a hódokat, hogy zsákban biztonságosan a felszínre tudják húzni őket a nyolc méter mély csatornából.

A felszínen aztán gyorsan szállítóládákba tették a hódokat − mint kiderült, mindkét állat egészséges és visszaengedhető a természetbe. A nemzeti park munkatársai elszállították és biztonságos helyen, egy Duna-parti ártéri erdőben eleresztették őket − írja közleményében a csatornázási művek.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.