Közmunkára ítélték a ligetvédőt gyomorszájon vágó biztonsági őrt

Komáromy Gergely érvelt, a biztonsági ember azonban vita helyett inkább ütött.

MN
2017. 11. 08. 11:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem jogerősen kétszázötven óra közérdekű munkára ítélte a bíróság azt a biztonsági őrt, aki még tavaly júniusban bántalmazta a Városliget megújításáért projekt ellen tiltakozó Ligetvédő-csoport egyik aktivistáját – áll a fővárosi főügyész közleményében. A vádlott biztonsági őrként dolgozott a Városligetben, a Közlekedési Múzeum bontási munkálatai miatt lezárt építési területen. A ligetvédők egyik aktivistája 2016. június 30-án délelőtt tiltakozásképpen felmászott a már bontás alatt álló épület tetejére; a biztonsági őrök felszólították, hagyja el a tetőt, ennek azonban a férfi nem tett eleget. Emiatt szóváltás alakult ki közöttük, amelynek során a szintén a tetőn tartózkodó vádlott ököllel gyomron ütötte a sértettet, aki az ütéstől a földre esett, és nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A bántalmazott férfi a ligetvédők egyik vezére, Komáromy Gergely, a Riddim Colony nevű zenekar frontembere volt, aki később több ellenzéki megmozduláson is szerepet vállalt.

A kerületi ügyészség a biztonsági őrként dolgozó férfit garázdaság, valamint könnyű testi sértés vétségével vádolta. Az ügyben eljáró Pesti Központi Kerületi Bíróság a kerületi ügyészség vádiratával egyezően állapította meg a tényállást, és ezért – tárgyalás nélkül hozott végzésével – a vádlottal szemben nem jogerősen kétszázötven óra közérdekű munka büntetést szabott ki.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.