Látványosan lehazugozták Németh Szilárdot az Országgyűlésben

Hazudik – állt azokon a lapokon, amiket a Fidesz-alelnök felszólalása alatt tartottak magasba az LMP-sek.

MN
2017. 11. 20. 13:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németh Szilárd Fidesz-alelnök hétfői parlamenti felszólalása alatt az LMP két társelnöke egyszerűen odaállt mögé egy-egy papírral, amelyekre azt írták: „hazudik”.

Németh Szilárd napirend előtt azért kért szót, hogy reagáljon Soros György hétfő reggeli közleményére, amelyben az üzletember cáfolta a kormány nemzeti konzultációs kérdőívének tartalmát. Soros a Financial Timesnak adott interjúban azt is mondta, hogy Orbán megváltozott, „egy rendszerellenes lázadóból egy maffiaállam vezetője lett”.

Németh Szilárd azzal kezdte a felszólalását, hogy „Soros is kitöltötte a nemzeti konzultációt”. Németh Szilárd szerint bár „kapásból letagadta, hogy lenne ilyen elképzelése” a migrációról, szerinte a honlapján „Soros elővette a régi kazettát, és lejátszotta”. Vagyis igenis létezik a Soros-terv. Halkan azt is megjegyezte, hogy szerinte az LMP előtte felszólaló, a teremben folyton bekiabáló frakcióvezetője, Szél Bernadett egyet is ért ezzel.

Szél el is hagyta a helyét, és a felszólalás alatt egyszer csak megjelent Németh Szilárd mögött Hadházy Ákossal. A két LMP-s társelnök ekkor mutatott fel egy-egy A4-es papírt, amelyekre ott firkálták rá, hogy „hazudik!!!\".

Jakab István, a parlament fideszes alelnöke levezető elnökként figyelmeztette az LMP-seket, akik szerinte házszabályt sértettek, mivel nem kértek engedélyt szemléltetésre. És mivel a figyelmezetésére sem fejezték be az akciót, bejelentette, hogy a házelnöknél a két ellenzéki politikus megbírságolásukat fogja kezdeményezni.

Szél Bernadett Németh Szilárdot megelőző felszólalásában arról beszélt, hogy a kormány megpróbálja ellehetetleníteni a korszerű, minőségi oktatási intézményeket, ahelyett hogy 21. századi oktatást vezetne be. „Mondjuk ki az igazat: Orbán Viktor ebből az országból buta országot akar csinálni. A kormánynak az a lényeg, hogy minél kevesebb tudással rendelkezzenek a magyar emberek, mert őket lesz könnyű megvezetni demagóg, buta politikával. Ezeket az embereket tudják beállítani különböző gyártósorok mellé, és még sok pénzt sem akarnak nekik fizetni” – mondta az LMP miniszterelnök-jelöltje.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye

 

Szél Bernadett és Hadházy Ákos ma a házszabályt megsértve próbálták megakadályozni Németh Szilárd kormánypárti képviselő napirend előtti felszólalását.

Az ilyen magatartás méltatlan egy magát miniszterelnök-jelöltnek tekintő képviselőhöz. Sajnáljuk, hogy az újonnan igazolt Ron Werber tanácsaiból csak ennyire futja.

A fideszes képviselő arra akarta felhívni a figyelmet, hogy az Európai Parlament múlt héten megszavazta a kötelező betelepítési kvótát, amely ellen a kormány minden lehetséges eszközzel küzd.

Az LMP magatartása azért is méltatlan, mert miközben idehaza sorozatosan letagadják a betelepítést gyorsító terveket, Brüsszelben rendszeresen kiállnak a kvóták mellett.

Dömötör Csaba

parlamenti államtitkár

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.