Lázár János elmondta, miről beszélgetett Orbán Viktor vejével

A miniszter szerint teljesen világos, hogy Tiborcz István nem nyer közbeszerzéseket.

MN
2017. 11. 08. 15:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Azonnali szúrta ki kedd este a belvárosi Börze étteremben Lázár Jánost, a Miniszterelnökséget vezető minisztert, amint éppen a kormányfő vejével, Tiborcz Istvánnal iszogatott. Láthatóan nem próbáltak elbújni, az ajtó mellé, az ablakba ültek. Lázár előbb távozott, és Tiborcz fizetett.

Hvg.hu egy művészeti könyv bemutatóján botlott bele a Miniszterelnökséget vezető miniszterbe, akitől megkérdezték, miről beszélgetett Tiborcz Istvánnal a vendéglátóhelyen. Lázár elmondta: Szilágyi György jobbikos képviselő Tiborcz gazdasági tevékenységével kapcsolatban kérdezte a véleményét hétfőn a parlamentben. „Gondoltam, megkérdezem, amiket Szilágyi képviselő úr nálam kérdezett” – mondta. Hozzátette: fogalma sincs, ki intézte el, hogy a kép nyilvánosságra kerüljön, ez magántalálkozó volt. A miniszter azt mondta: teljesen világos, hogy Tiborcz István nem nyer közbeszerzéseket.

A jobbikos Szilágyi György kedden a kormányfő vejének gazdagodását firtatta. Lázár János akkor azt mondta, azért sikeres az ország, mert sikeresek a vállalkozók. „Melyik sikeres vállalkozó nevét citálta most ide? Azét, aki a miniszterelnök veje. Idecitálta volna a nevét, ha nem ő lenne a miniszterelnök veje? Persze, hogy nem, mert akkor még több tízezer sikeres vállalkozó nevét kellett volna felsorolni” – jelentette ki.

A jobbikos képviselő szerint Orbán Viktor veje a cégeire szabott közbeszerzésekkel alapozta meg a vagyonát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.