Liberálisok izzasztották Vonát, aki Orbán állítólagos svájci számláiról beszélt

A Jobbik elnöke úgy érzi, hogy a miniszterelnök bizonyos értelemben tőle jobbra áll.

Katona Mariann
2017. 11. 17. 7:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Tisztában vagyok azzal, hogy sok embernek a Jobbik jelen pillanatban egy kérdőjel – erről is beszélt Vona Gábor csütörtök este, amikor a balliberális Spinoza Színházban Rangos Katalinnal, a Klubrádió korábbi műsorvezetőjével beszélgetett. A Jobbik elnöke egyúttal reményének adott hangot, hogy 2018 áprilisa után majd bizonyítani tud, és a tettek beszélhetnek.

Egyébként már az elején leszögezte: tudja, hogy sok mindenben nem fognak egyetérteni, de legalább meghallgatják egymást. Szerinte mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mennyire tartja hitelesnek a Jobbik néppártosodását, de fölhívta a figyelmet olyan példákra, mint amikor kiálltak a Közép-európai Egyetem (CEU) mellett. – Bizonyos értelemben én is úgy érzem már, hogy Orbán Viktor tőlem jobbra áll – fogalmazott Vona Gábor, aki a miniszterelnököt a 2010-es önmagához hasonlította.

A Jobbik jelenlegi helyzetét a múltjából vett példával írta le, amikor még értékesítőként dolgozott. Akkor ugyanis – mint mondta – a folyamat első szakasza zajlott, hogy létrejöjjön az értékesítő és a vásárló között egy bizalmi háló, pártjának feladata pedig most éppen az, hogy a bizalmi légkört meg tudja teremteni.

Arról is beszélt a Jobbik elnöke: nagy tétben merne fogadni, hogy Orbán Viktornak volt svájci bankszámlája. Egyúttal elárulta, hogy Gyurcsány Ferenc mellett őt is megkeresték már olyanok, akik kompromittáló dokumentumokat akartak neki adni a magyar miniszterelnökről, de végül „elhalt az ügy”. A nagyjából másfél órás beszélgetés után Vona Gábor a Magyar Nemzet kérdésére önmagában már azt is sikernek nevezte, hogy a rendezvény létrejöhetett. Szerinte ugyanis ez bizonyítja, hogy a Jobbikra kíváncsiak az emberek, még azok is, akik alapvetően baloldalinak vagy liberálisnak tartják magukat. Elmondása szerint ehhez hasonló találkozói hetente kétszer vannak.

Közben a Jobbik újabb plakátkampányt indított, szóvivője, Jakab Péter megfogalmazása szerint „dacára a megannyi kormányzati jogtiprásnak”. A szóvivő elmondása alapján amíg a Fidesz azzal van elfoglalva, „hogyan lehet elhallgattatni a legnagyobb ellenzéki pártot”, a Jobbik kormányzásra készül, ezt akarja bemutatni legújabb akciójában is. Ugyanis a plakátokon Vona Gábor elnök mellett megjelennek a mögéjük fölsorakozó szakértők is: a devizahiteleseket képviselő Varga-Damm Andrea, az egykori kórházigazgató Menyhárt Miklós vagy éppen a korábbi olimpikon Steinmetz Ádám. A szóvivő szerint rajtuk kívül még százak vannak, akik ugyan nem fértek föl a plakátra, de segítik a Jobbik munkáját.

– Vona Gábor az egyetlen olyan ellenzéki miniszterelnök-jelölt, aki valós kihívója Orbán Viktornak – mondta a szóvivő, hozzátéve: a pártelnök minden magyar kormányfője akar lenni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.