Még Magyarországon van a volt guantánamói rab

A Belügyminisztérium közölte: segítik az integrációját.

MN
2017. 11. 02. 8:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is Magyarországon van az a palesztin férfi, akit még a Bajnai-kormány fogadott be nyolc éve a guantánamói táborból – erősítette meg a HVG kérdésére a Belügyminisztérium. A lap szerint a volt rab beilleszkedése biztonsági kockázatokat rejthet.

A férfit 2009. december 1-jén szállították Magyarországra a Barack Obama által akkor bezárásra ítélt fogolytáborból. A Bajnai-kormány előtte megállapodott az amerikaiakkal arról, hogy „letelepíti és segíti a beilleszkedését a társadalomba, amit folyamatosan figyelemmel kísér és támogat”. 

A HVG arra is kíváncsi volt, nyolc év után hogy halad a rab társadalmi beilleszkedése. A Belügyminisztérium csak annyit közölt: „A korábban a guantánamói támaszponton fogva tartott személy magyarországi integrációjához az érintett belügyi szervek hatékony segítséget nyújtanak. Bővebb tájékoztatást nem áll módunkban adni.”

A lap felidézi:

###HIRDETES###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.