Megbüntették Szél Bernadettéket, amiért lehazugozták Németh Szilárdot

Kezdeményezték, hogy külön alapba kerüljenek a tőlük beszedett pénzek.

MN
2017. 11. 30. 13:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németh Szilárd Fidesz-alelnök múlt hétfői parlamenti felszólalása alatt az LMP két társelnöke egyszerűen odaállt mögé egy-egy papírral, amelyekre azt írták: „hazudik”.

Németh Szilárd napirend előtt azért kért szót, hogy reagáljon Soros György hétfő reggeli közleményére, amelyben az üzletember cáfolta a kormány nemzeti konzultációs kérdőívének tartalmát. Soros a Financial Timesnak adott interjúban azt is mondta, hogy Orbán megváltozott, „egy rendszerellenes lázadóból egy maffiaállam vezetője lett”.

Jakab István, a parlament fideszes alelnöke levezető elnökként figyelmeztette az LMP-seket, akik szerinte házszabályt sértettek, mivel nem kértek engedélyt szemléltetésre. És mivel a figyelmeztetésére sem fejezték be az akciót, bejelentette, hogy a házelnöknél a két ellenzéki politikus megbírságolását fogja kezdeményezni.

 

Szél Bernadett csütörtökön Facebook-oldalán azt írta: „Kövér László újra lecsapott: rám visszaesőként a maximális büntetést szabta ki, Hadházy Ákos pedig százezer forintos levonást kapott, azért mert felmutattunk egy »hazudik« feliratú táblát, miközben Németh Szilárd hazudott.”

Hozzátette, hogyha a házelnök értelmetlenül és következetlenül büntet, akkor a pénz legalább menjen jó célra. „Ezért ma kezdeményeztük, hogy a tőlünk beszedett pénzek egy külön alapba kerüljenek, és nélkülöző családokat támogassunk belőle, a döbbenetes ugyanis az, hogy ezeket a pénzeket jelenleg Kövér László tulajdonképpen megtarthatja, mert ott marad az Országgyűlésnél” – közölte Szél Bernadett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.