Megijedtek Kömlőn, azt hitték, migránsokat látnak

A helyiek a mindenszentek alkalmából a faluba látogatókat vélték bevándorlóknak, de egy helyi lakosról is azt hitték, illegális bevándorló.

MN
2017. 11. 02. 21:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Számtalan bejelentés érkezett a település polgármesteréhez a napokban, hogy helyi lakosok illegális bevándorlókat véltek felfedezni a falu több pontján is. Az esetről egy Facebook-bejegyzést is közzétettek a kömlői önkormányzat oldalán a lakosok megnyugtatása érdekében – írja a Heol.hu.

A település polgármestere a rendőrséggel együtt járt utána a híreszteléseknek. Mint utóbb kiderült, valószínűleg a migrációról szóló hírekben látottak-hallottak válthatták ki e reakciókat. Az esti órákban ugyanis a mindenszentek alkalmából a faluba látogatókat vélték bevándorlóknak, sőt, egy esetben még egy helyi lakost is. Később aztán egy nem messze kigyulladt tarlóról is úgy gondolták, migránsok okozták.

A közösségi oldalon tett bejegyzésben mindenkit szeretnének megnyugtatni, aggodalomra nincs ok, az elterjedt információk nem valósak.

Kömlő település Heves megye déli részén található, lakossága a 2015-ös adatok szerint nem éri el az 1900 főt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.