Megirigyelte a DK a Fidesz módszerét, telefonos kampányt indítanak

Szijjártó Péter után Gyurcsány Ferenc is körbetelefonálja az országot, ő a határon túliak ellen mozgósít.

MN
2017. 11. 20. 15:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már százezer aláírást gyűjtött össze az interneten a Demokratikus Koalíció (DK) a külhoni magyarok szavazati joga ellen – jelentette be hétfőn Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke, aki szerint a párt utcai aláírásgyűjtő pultjai előtt is „hosszú sorok kígyóznak”. Molnár szerint ez az ügy láthatóan érdekli a magyar embereket, és bántja az igazságérzetüket, ezért az akció újabb szakaszát indították el: hétfőtől telefonos kampányban hívják fel a kezdeményezésre a figyelmet.

A telefonos kampányban Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke beszél az akció lényegéről, és arról, hogyan lehet csatlakozni a kezdeményezéshez. Molnár Csaba szerint a kampánnyal egy erre szakosodott céget bíztak meg, amely a következő két hétben a vonalas készülékkel rendelkező magyar állampolgárokat fogja felhívni. A DK alelnöke szerint az akció sikeres, és azt mutatja, hogy komoly ellenállásba ütközik Orbán Viktor terve, hogy súlyos milliárdokból határon túlról próbál szavazatokat vásárolni magának.

A DK az ellenzéken belül is egyedül maradt a határon túliak szavazati joga elleni kampánnyal, és nincs is reménye rá, hogy az ügyben bármilyen eredményt elérjen, hiszen a választási törvény módosításához kétharmados többségre lenne szükség. A téma ugyanakkor népszerű: a Publicus Intézet augusztusi felmérése szerint a többség elutasítja a külhoniak szavazati jogát, legnagyobb arányban az MSZP szavazói. Gyurcsány pártja valószínűleg a szocialisták szavazóit igyekszik átcsábítani a DK-hoz azzal, hogy egy, csak általa felvállalt ügyet helyez a kampány középpontjába.

A Fidesz a múlt héten jelentette be saját telefonos „tájékoztató kampányát” a legújabb, az úgynevezett Soros-tervről szóló nemzeti konzultációról. Ezzel szeretnének mindenkit arra buzdítani, hogy töltse ki a konzultációs ívet. A telefonos kampányban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszél majd a részvétel fontosságáról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.