Mészáros Lőrinc: Elfogytak a problémák, nincs mire panaszkodni!

Senki sem ment el a közmeghallgatásra Felcsúton. A polgármester nem tudja, hány cége van, és mekkora a vagyona.

Vég Márton
2017. 11. 28. 5:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem mindennapi képviselő-testületi ülés, majd közmeghallgatás zajlott hétfő délután Felcsúton. Mészáros Lőrinc polgármester vezetésével a grémium hat-hét napirendi pontot „tárgyalt meg” körülbelül tíz perc alatt. Olajozottan működött a döntéshozatal. A jegyző tömören összefoglalta az előterjesztést (közterületi reklámhordozók, költségvetés módosítása, hulladék-gazdálkodási szerződés, fogorvosi ellátás és belső ellenőrzési terv), majd a négy képviselő egyik témához sem szólt hozzá, nem ütköztették az érveket, nem bocsátkoztak végeláthatatlan vitába, hanem következhetett az izgalmas szavazás.

„Egyhangú, köszönöm” – állapította meg a szavazás eredményét minduntalan Mészáros Lőrinc.

Miután az összes napirendi ponttal végzett a felcsúti testület, becsületükre vált, hogy nem tartottak egy szusszanásnyi pihenőt sem, hanem rögtön belefogtak a közmeghallgatásba. Ezzel mindössze annyi, szinte elhanyagolható probléma akadt, hogy a köz nem jelent meg a felcsúti faluházban. Pedig hely lett volna bőven, üresen árválkodtak a kényelmes székek, de a lakosság valamiért távol maradt. Csak a Magyar Nemzet, a Hír TV és a 444 képviselte a nyilvánosságot. Érdeklődő hiányában azonban nem fújták le az eseményt, hanem Mészáros Lőrinc előbb a 2017-es eredményekről számolt be a képviselőknek, majd a 2018-as tervekről is ejtett néhány szót. „Nem kell szerénytelennek lennünk, eddig is sok minden történt a településen” – summázta véleményét az egykori gázszerelő.

Valóban sok minden történt: tájházat vásároltak, áthelyezték a víztornyot, játszóteret és sportparkot építettek, rendőrautót vettek, felújították a járdát, fejlesztették a szennyvíztelepet, bővítették a bölcsődét és az óvodát, valamint a falu történetében kiemelkedő pillanatként megnyílt az első fogorvosi rendelő is. Jövőre pedig megint a járdákat csinosítják, valamint 16 tantermes iskola építése is megkezdődhet végre. „Elfogytak a problémák, nincs mire panaszkodni” – vélekedett Mészáros Lőrinc arról, hogy miért nem jött el a lakosság. A közmeghallgatás így tíz perc alatt véget is ért.

A képviselők így dolguk végeztével távoztak is, ellenben a polgármester nem mozdult el a helyéről, pedig a faluház előtt várta a sofőrje. Előbb elhárította az interjúkéréseket, mondván, csak független sajtónak nyilatkozik, a teremben pedig nincs ilyen. Nem tudni, miért gondolta meg magát hirtelen, de az lett a vége, hogy mintegy teljes órán keresztül válaszolt például lapunk kérdéseire is. Pedig csak a saját újságjait, tévéjét és rádióit tartja függetlennek. „Jobboldaliak, de függetlenek” – magyarázta. A beszélgetés során kiderült: előbb-utóbb talán nyilvánosságra hozza, hogy melyik cég mennyi taopénzzel támogatja a Puskás Akadémiát, de az szerinte kizárt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök miatt támogatnák a csapatot. Egyszerűen kedvelik a felcsúti gárdát, nem részesülnek cserébe semmilyen előnyben.

„Nincs titkolnivalóm, nem vagyok Orbán Viktor strómanja. Néha önöktől tudom meg, hogy nyertem egy közbeszerzésen. Orbán Viktor a barátom, de ő politikus, én pedig üzletember vagyok” – mondta Mészáros Lőrinc. Nem tudja, pontosan hány cége van, valahol 100 és 200 között. Nem tudja, pontosan mennyi pénze van, mert van saját pénze és a cégeinek is van pénzük, de előbb-utóbb össze fogja számolni. Az is kiderült, hogy egész évben folyamatosan jótékonykodik, de menekülteket nem fogadna be Felcsútra, mert úgy véli, dolgos kezek kellenek. Kitöltötte a nemzeti konzultációs ívet is, Soros Györggyel pedig nem üzletelne, mert a spekuláns átverné.

„Nagyon remélem, hogy 2018-ban nyerni fog a Fidesz. Járom az országot, és az emberek jól érzik magukat. Az ellenzék pedig töketlen” – magyarázta a polgármester. Ha pedig veszítenének jövőre, azt is jól viselnék, mert kemények, és Orbán Viktort sem kellene vigasztalni.

Amúgy még nem tudja, hogy mit vesz a barátjának karácsonyra. Jelenleg a turizmus érdekli, húsz szállodája van, és hamarosan Budapesten is vásárol egyet. A médiában is várható terjeszkedés, valamint Csehországban vagy Lengyelországban vehet egy újabb focicsapatot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.