Mészáros Lőrinc nem tudja, hogy mennyi pénze van

A politikus Paks II. építésébe is beszállna, és venne még egy focicsapatot is.

MN
2017. 11. 27. 19:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mészáros Lőrinc és a felcsúti képviselő-testület hétfőn közmeghallgatást tartott a faluházban, de a településen annyira rendben van minden, hogy egyetlen felcsúti lakos sem jött el, hogy bármit számon kérhessen a falu vezetőin – írja a 444.hu.

A közmeghallgatáson a lap több kérdést is feltett a polgármesternek a vagyonával kapcsolatban. Ezekre kitérő választ adott, vagy nem tudta megmondani. Mészáros annyira nem tudja, hogy mi történik a cégeivel, hogy néha a sajtóból értesül, ha megnyer egy közbeszerzést.

A cikkből az is kiderül, hogy Orbán Viktorral néha vitatkoznak a focin, mert míg Mészáros üzletemberként tekint a sportra és a csapataira, addig Orbán sokkal szentimentálisabb.

Mészáros azt mondta, karácsonykor mindig megajándékozzák egymást a miniszterelnökkel, Orbán általában egy üveg jó borral lepi meg. A polgármester sajnos nem mondta el, hogy ő mit ad Orbánnak, de a neki szánt üveg bor említése után megjegyezte, hogy „nekem meg vannak borászataim”.

A polgármester nem látja még, hogyan sikerült ez az év a cégeinek, de szerinte lesznek majd szép eredmények. Később a paksi bővítésbe és a Budapest–Belgrád gyorsvasút építésébe is beszállna, és azon is gondolkodik, hogy vesz még egy focicsapatot akár Lengyelországban vagy Csehországban.

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester ma már a nyolcadik a Forbes leggazdagabbak listáján 105,7 milliárd forintra becsült vagyonával. 2010 előtt Mészárosnak csak egy családi cége volt, de mára a mezőgazdaságtól a médián át a bankszektorig számos érdekeltsége van. Elhíresült mondása szerint „a Jóisten, a szerencse és Orbán Viktor” kellett ahhoz, hogy oda jusson, ahol tart.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.