Milliókért italozhatnak Veszprémben a honvédek

A rakétaezred több mint 13 millió forintot költ „jövedéki termékekre”. A szerződés két hónapra szól.

MN
2017. 11. 21. 16:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nettó 13,2 millió forintért vásárol szeszes italokat a Magyar Honvédség 54. Veszprém Radarezrede – derül ki a kormányzati honlapra feltöltött szerződéslistákból. A október 24-én kötött megállapodás értelmében a Siómente Kereskedőház Zrt. nevű italnagykereskedő szállítja a „jövedéki termékeket”. A szerződés december 31-ig szól, addig kell leszállítani a megrendelt italokat.

Az 54. ezred egyébként a helyőrségi feladatokat látja el Veszprémben, vagyis vannak protokolláris feladatai, így nyilván rendezvényeken is szükség van alkoholos italokra. Ez az ezred üzemelteti a csopaki csapatüdülőt is.

A Honvédelmi Minisztérium a Magyar Nemzet kérdésére azt válaszolta: a laktanyákban tilos az alkoholfogyasztás, de a Magyar Honvédség országszerte számos csapatpihenőt, és egy rekreációs és konferencia központot is üzemeltet. Ebben a legnagyobb intézményben éves szinten 80 ezer vendégéjszakát töltenek, számos konferenciának, honvédségi és nem honvédségi rendezvénynek biztosítanak helyszínt. A beszerzett italok nem protokoll, illetve reprezentációs célokat szolgálnak, hanem az üdülő vagy konferencián résztvevő vendégeknek értékesítik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.