Mobilja blokkolásával is akadályozták, hogy Tibetért tüntessen

Hendrey Tibor vasárnap is próbált tiltakozni a Deák térnél, de a rendőrök előállították.

MN
2017. 11. 30. 10:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatóságok blokkolták a szabad Tibetért tüntető férfi, Hendrey Tibor és itt élő tibeti barátai mobiltelefonját. „Se kifelé hívást, de befelé hívást nem tudunk fogadni. [ ] Olyan nagy a rettegés tőlünk, hogy esetleg valahogy valamilyen konspirációba kezdünk, és valahogy mégiscsak előkerül a Tibet-zászló menet közben, mert ugye ez a fő téma. Nem annyira az én személyem, és nem annyira a tibetiek személye, hanem az, hogy a kínai vendég nehogy lássa a tibeti zászlót, nehogy hallja, hogy Free Tibet!” – mondta a Tibetet Segítő Társaság elnöke a Hír TV Egyenesen című műsorában.

Hendrey Tibor már vasárnap próbált tiltakozni a Deák térnél, amikor elhaladt ott a kínai miniszterelnök konvoja. A rendőrök azonban nem engedték, hogy lengesse a tibeti zászlót, igazoltatták, és garázdaság gyanúja miatt előállították. A Fidesz kommunikációs igazgatója ezt a fokozott biztonsági intézkedésekkel magyarázta.

Szerdán is megpróbált tiltakozni a városban, de a rendőrség megint közbelépett.

Hétfőn parlamenti képviselőket kérdeztünk Tibetről és a kínai miniszterelnök látogatásáról, videónkon megnézhető, milyen eredménnyel jártunk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.