Molnár Gyula szerint az MSZP meg fog állapodni politikai partnereivel

Mire az „ünnepi díszek felkerülnek a fára”, elő is készítik a megállapodást.

MTI
2017. 11. 18. 11:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP elnöke kijelentette, hogy pártja meg akar és meg is fog állapodni politikai partnereivel a jövő évi parlamenti választásra – mondta Molnár Gyula egy Budapesten tartott konferencián szombaton. Az ellenzéki párt vezetője, az Európa, a nők esélye, 25 év című, az Európai Szocialisták Pártja (PES) és a 25 éves fennállását ünneplő MSZP nőtagozatának közös rendezvényén úgy fogalmazott, mire az „ünnepi díszek felkerülnek a fára”, elő is készítik a megállapodást.

Molnár Gyula ugyanakkor azt üzente – név szerint nem említett – partnereinek, hogy „ne simliskedjenek, ne ügyeskedjenek”, és ne használják ki, hogy pártja ennyire nyitott a megállapodásra, mert a győzelemhez nem elég a „meglévők intelligens újraosztása”, az együttműködés akkor ér valamit, ha képesek megállapodni közös jelöltekben és egy közös kihívóban. A feladat új szavazók szerzése, az egyértelmű többség megszerzése – közölte Molnár Gyula, aki – Orbán Viktor miniszterelnök korábbi kijelentésére reagálva – kiemelte, nem ellenzék-, hanem kormányváltásra készülnek.

A szocialisták vezetője szólt arról is, hogy ebben számítanak az MSZP nőtagozatának segítségére is. „Csináljuk azt, amiben a legjobbak vagyunk!” – mondta Molnár Gyula, aki szerint az MSZP akkor is képes elérni a céljait, ha már mindenki azt hiszi, elfogyott körülötte a levegő. „Nélkülünk nincs kormányváltás!” – jelentette ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.