Művészjáradék: itt az új törvényjavaslat

Ez 65 éven felül járna azoknak, akik nem vesznek fel más jövedelemkiegészítést.

MN
2017. 11. 08. 21:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jövő évtől életük végéig a legkisebb nyugdíj 4,25-szorosát jelentő művészjáradékot kaphatnak azok a korábban magas elismerésekben részesült, hatvanöt évnél idősebb művészek, akik nem vesznek fel más címen állandó jövedelemkiegészítést, mint például a nemzet színészei vagy a Magyar Művészeti Akadémia tagjai – írja a Hvg.hu.

A portál azt írja, a Kossuth-díj, a Kiváló Művész vagy Érdemes Művész cím, a Jászai Mari-, az Erkel- és hasonló díjak az odaítéléskor egyszeri pénzjuttatással is járnak, de ez nem zárja ki, hogy egy régen kitüntetett idős művész most anyagi nehézségekkel küzdjön – ezen a helyzeten kíván segíteni Balog Zoltán miniszter most benyújtott törvényjavaslata.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.