Nagygyűlést tartott a Közös Ország Mozgalom

Vágó Gábor szerint tisztességtelen ország az, ahol néhány tízezer emberért dolgozik az összes többi.

MN
2017. 11. 18. 14:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Választási nagygyűlést tartott a Közös Ország Mozgalom, amelyen Vágó Gábor, Ács Sándorné és Törley Katalin civilek mellett politikusok, Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely és Molnár Gyula is beszéltek. Az LMP-s Vágó Gábor, mint említette, normális országban szeretne élni, ezért jelent meg a rendezvényen. Szerinte tisztességtelen ország az, ahol néhány tízezer emberért dolgozik az összes többi. A nemzeti együttműködés rendszerét úgy gondolja, népszavazásokkal lehet megállítani, ezért indul a vagyonnyilatkozat-tétel szigorítását kezdeményező népszavazási aláírásgyűjtés is. Szükségesnek tartja ezenkívül a független korrupcióellenes hivatal létrehozását is az átláthatóság eléréséhez – írta a HVG.hu.

Hargitai Miklós, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnöke kiemelte, Magyarországon hiányzik a sajtószabadság, mint mondta, ha ma lenne valakinek egy kompromittáló felvétele Orbán Viktorról, azt nem adná le a közmédia. Megoldásként gondolja, hogy a jelen médiahatóságra nincs szükség, felszámolandók az információs monopóliumok, ehelyett új szabályozásra van szükség, nem párt-, hanem valódi közmédiára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.